Echt lekkere gehaktballen maken

Iedere liefhebber van een goed stukje vlees wil graag lekkere gehaktballen kunnen maken. Het geheim van een goede gehaktbal zit grotendeels in de vleessoort(en) die je gebruikt en de manier waarop ze gebraden worden. Het recept zelf heeft uiteraard ook een grote invloed, want niet met elk recept zul je lekkere gehaktballen kunnen maken. Wij verzamelden daarom een aantal recepten waarmee je gegarandeerd lekkere gehaktballen kunt maken.

Op onze website vind je ook meer informatie over het bereiden van de gehaktballen, zodat je precies weet hoe je het lekkerste resultaat krijgt! Heb je bijvoorbeeld altijd al eens gehaktballen uit de oven willen maken? Of wil je graag eens de perfecte gehaktbal serveren bij een Hollandse, Italiaanse of Griekse maaltijd? Wij bieden je graag een passend recept voor lekkere gehaktballen.

Lekkere gehaktballen à la IKEA

Wie lust ze niet? De lekkere gehaktballen van IKEA. Je kunt thuis eenvoudig soortgelijke gehaktballetjes maken met het recept van onze website. Hiervoor gebruik je deels rundergehakt en deels varkensgehakt en daarnaast gaat er een lekker uitje in de gehaktbal. Je draait kleine gehaktballetjes van het mengsel en die bak je goudbruin en gaar in de margarine. Deze lekkere gehaktballen staan bovendien ook nog eens lekker snel op tafel.

Lekkere gehaktballen met kaas

Een ander recept voor lekkere gehaktballen is ons recept voor Griekse gehaktballen. Hierin wordt gebruik gemaakt van feta, wat een smakelijk resultaat geeft. Allereerst maak je een mengsel van het gehakt met wat paneermeel, eieren en peterselie. Vervolgens vorm je het gehakt tot een bal om een aantal blokjes feta heen. Dit zijn echt heel erg lekkere gehaktballen die redelijk eenvoudig te maken zijn. Deze vallen gegarandeerd in de smaak bij iedereen die aanschuift.

Lekkere Hollandse gehaktballen

Voor de liefhebbers van de Hollandse pot hebben we een recept voor lekkere gehaktballen met een Hollands tintje. Deze gehaktballen maak je onder andere van rundergehakt, oud witbrood, een uitje en Zaanse mosterd. Het is iets meer werk dan andere recepten om deze lekkere gehaktballen te maken, maar het resultaat is de extra inspanning meer dan waard. We adviseren je om dit recept zeker eens uit te proberen, want deze lekkere gehaktballen mag je eigenlijk niet missen. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen als je dit recept probeert!

Lekkere vegetarische gehaktballen

Ook voor vegetariërs zijn lekkere gehaktballen eenvoudig te maken. Deze maak je van onder andere verkruimelde boterhammen, rode linzen, groentebouillon en gehaktkruiden. Het principe van deze lekkere gehaktballen is heel erg eenvoudig: je mengt namelijk alle ingrediënten van het recept met elkaar en je braadt de ballen totdat ze gaar zijn. Serveer de vegetarische gehaktballen met een beetje tomatenketchup voor het meest smakelijke resultaat.

Ga jij lekkere gehaktballen maken?

We zijn benieuwd of jij zelf lekkere gehaktballen gaat maken met één van onze recepten. Of heb je wellicht zelf nog een recept voor de lekkerste gehaktbal aller tijden? Laat het ons gerust weten: je recepten zijn van harte welkom, eventueel inclusief foto. Vergeet niet onze website regelmatig weer te bezoeken, want we posten regelmatig nieuwe recepten voor lekkere gehaktballen.

Hoe voorkom ik droge gehaktballen?

Kies voor gehakt met tenminste 70% varkensvlees. Dat is iets vettiger en in het vet zit de meeste smaak. Gemengd gehakt is dan een lekkere keuze. Helemaal lekker is 100% varkensgehakt. Bij half om half gehakt heb je zeker een ei nodig om de structuur te verbeteren en de ballen lekkerder te maken.

Moet er altijd een ei in een gehaktmengsel?

Het gebruik van een ei in de bereiding van gehaktballen dient voornamelijk om de structuur van het gehaktmengsel te verbeteren. Indien het mengsel voldoende vleesvet bevat (bv. door een hoger percentage varkensgehakt) kun je ook lekkere gehaktballen rollen en braden zonder ei.

Heb ik altijd paneermeel, beschuit of brood nodig in een lekkere gehaktbal?

De paneermeel, vermalen beschuiten of verkruimeld brood zorgt voor een goede binding van je gehaktbal. Heb je haast, dan is dit de beste manier. Let er wel op dat je er niet te veel bij doet, want het zorgt wel voor een drogere gehaktbal.

Heb je wat meer tijd, zet je gehaktballen na het rollen dan even in de koelkast om tot rust te komen. Na een uurtje zijn ze wat steviger en vallen ze niet uit elkaar tijdens het bakken. Dit is 100% de lekkerste methode.